Ceai de mușețel. Pentru a prepara băuturase toarnă într-o ceașcă în care a fost pus un plic deceai de mușețelapă clocotită și se lasă la infuzat cel mult 8 minute și apoi se adaugă puțin zahăr și câteva picături de zeamă de lămâie.
Specialiștii în nutriție spun că din casa oricăruia nu ar trebui să lipsească o cutie cuceai de mușețeldeoarece acesta aduce numeroase beneficii asupra organismului.
â— Îmbunătățește digestia și absorbția la nivel intestinal, având efecte calmante asupra crampoelor.
â— Reglează secreția sucurilor digestive, fiind util pentru cei care acuză dureri de stomac sau arsuri la nivelul stomacului.
â— O ceașcă deceai de mușețelare proprietăți antispastice și reglează motilitatea intestinală (nr. mișcările intestinelor), ceaiul de mușețel fiind util în diaree.
â— Având proprietăți antispastice, o ceașcă deceai de mușețelintervine pe toată musculatura având efect de relaxare. Previne crampele musculare, crampele din litiază renală.
â— Ceaiul de mușețel are proprietăți antibacteriene, fiind util în infecțiile tractului digestiv și ale căilor aeriene, atunci când suntem răciți.
â— O ceașcă deceai de mușețelface bine și în cazul persoanelor care se confruntă cu tulburări de somn.